Распоред на богослуженија за март 2016

Ikona_VidenIoan-na-Lestvica02. април (сабота), 18:30 Вечерна;
03. април (недела, Недела крстопоклона), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

07. април (четврток, Благовештение), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

08. април (петок), 15:00 Преждеосвештена литургија;

09. април (сабота), 18:30 Вечерна;
10. април (недела, Недела на св. Јован Лествичник), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

13. април (среда), 18:30 Канон на св. Андреј Критски;

15. април (петок), 15:00 Преждеосвештена литургија;

16. април (сабота), 18:30 Вечерна;
17. април (недела, Недела на св. Марија Египетска), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

22. април (петок), 15:00 Преждеосвештена литургија;

23. април (Лазарева сабота), 07:30 Утрена, 09:00 Света Литургија, — , 18:30 Вечерна;

24. април (недела, Цветници), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија;

28. април (Велики четврток), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија (Василиева со вечерна), –, 18:30 Читање на страдалните Евангелија;

29. април (Велики петок), 15:00 Велика вечерна (поставување на плаштаницата), –, 18:30 Утрена (Статиите на велика сабота);

30. април (Велика сабота), 07:30 Утрена, 09:00 Света литургија (Василиева со вечерна);

30. април / 01. мај (ВЕЛИГДЕН): Празнично БДЕНИЕ со почеток во 23:30 часот.

Advertisements

Распоред на богослужби за јуни и јули 2015

11303686_993680537317092_1882371933_n

06. јуни (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
07. јуни (недела, на сите светии, наоѓање на главата на свети Јован Крстител), 09:00 часот: Света литургија;

13. јуни (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
14. јуни (недела, св. маченик Јустин Философ), 09:00 часот: Света литургија;

20. јуни (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
21. јуни (недела, св. маченик Теодор Стратилат), 09:00 часот: Света литургија;

27. јуни (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
28. јуни (недела, св. пророк Амос, блаж. Јароним, блаж. Августин), 09:00 часот: Света литургија;

04. јули (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
05. јули (недела, св. Евсевиј Самостатски), 09:00 часот: Света литургија;

11. јули (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
12. јули (недела, св. ап. Петар и Павле), 09:00 часот: Света литургија;

18. јули (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
19. јули (недела, препод. Сисој Велики), 09:00 часот: Света литургија;

25. јули (сабота), 19:00 часот: Вечерна;
26. јули (недела, св. Архангел Гаврил), 09:00 часот: Света литургија.